1999 Petroskoi

POHJOISTEN ALUEIDEN ENERGIA- JA YMPÄRISTÖFOORUMI PETROSKOISSA 2.-3.6.1999

2.-3. kesäkuuta pidetty Neljäs Pohjoisten alueiden energia- ja ympäristöfoorumi keräsi Äänisen rantamaisemiin suuren joukon alan asiantuntijoita ja asiasta kiinnostuneita – avajaistilaisuuteen
osallistui yhteensä noin 300 henkeä ja Karjalan Tasavallan presidentin, Sergei Katanandovin, isännöimällä iltavastaanotolla oli mukana noin 400 vierasta.

Neljänteen Pohjoisten Alueiden Energia- ja Ympäristöfoorumiin osallistui energia- ja ympäristötekniikan asiantuntijoita

Venäjältä
Pietarista
Leningradin alueelta
Karjalan Tasavallasta
Muurmanskin alueelta
Arkangelin alueelta
Moskovasta
Komin Tasavallasta
Kalingradista
Vologdasta
Novgorodista
Pskovista
Volgogradista
Omskista
Ivanovasta
Suomesta
Ruotsista
Norjasta
Tanskasta
Irlannista

Foorumissa kuultiin asiantuntijoiden esityksiä mm. lämpöhuollosta, vesi- ja jätehuollosta, tietoliikennetekniikan kehittämisestä, korjausrakentamisesta, kansainvälisestä yhteistyöstä sekä
TACIS-ohjelmaan kuuluvien energiansäästöprojektien toteuttamisesta.

Foorumi järjestettiin yhteistyössä Karjalan Tasavallan, Finpron (ent. Suomen Ulkomaankauppaliitto), Association of North-West Russian ja Ecotech-Energia-50 ry:n kanssa. Käytännön järjestelyistä vastasivat yhteistyössä Finpro ja Planora Oy.

Foorumin yhteydessä pidetyssä energia- ja ympäristötekniikan näyttelyssä osallistuvilla yrityksillä oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua päättäjiin kaikilta edellä mainituilta alueilta, solmia heidän kanssaan kauppasuhteita sekä päästä energia-asioissa ajan hermoille niin Venäjällä kuin Pohjoismaissakin.