2000 Murmansk

POHJOISTEN ALUEIDEN ENERGIA- JA YMPÄRISTÖFOORUMI MURMANSKISSA 26. – 28.9.2000

Viides Pohjoisten Alueiden Energia- ja Ympäristöfoorumi, joka oli myös Juhlafoorumi pidettiin Murmanskissa. Foorumiin osallistui yli 300 henkeä Venäjältä, Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Irlannista ja Saksasta.

Seminaarissa haettiin ratkaisuja mm. energiansäästöprojektien kansainväliseen rahoitukseen, sekä Venäjän ja Suomen että muiden pohjoismaisten välisen yhteistyön tiivistämiseen energiansäästössä ja ympäristönsuojelussa. Foorumissa tarkasteltiin myös käynnissä olevien Tacis -projektien sekä muiden Ecotech-Energia-50 yhdistyksen puitteissa käynnistettyjen energiahankkeiden nykytilannetta ja jatkonäkymiä.

Seminaarissa pidettiin kaupallinen näyttely, jonka osanottajat olivat pääosin Suomesta. Näyttelyn avasi Murmanskin varamaaherra Gennadij Gurjanov avustajanaan osastopäällikkö Harri Ilomäki Finprosta.

Foorumin yhteydessä pidetyssä energia- ja ympäristötekniikan näyttelyssä osallistuvilla yrityksillä oli ainutlaatuinen tilaisuus tutustua päättäjiin Suomesta, Ruotsista, Norjasta sekä päättäjiin mm. Moskovan, Pietarin, Karjalan, Murmanskin, Omskin, Kaliningradin ja Volgogradin alueilta, ja solmia heidän kanssaan kauppasuhteita, sekä päästä energia- ja ympäristöasioissa ajan hermoille niin Venäjällä kuin Pohjoismaissakin.

Foorumi järjestettiin yhteistyössä Murmansk Oblastin, FinPron (Suomen Ulkomaankauppaliitto), Association of North-West Russian ja Ecotech-Energia-50 ry:n kanssa.